De ki fizeti a számlát? – botrány a bizottsági ülésen

Kisebb botránnyal indult a budaörsi képviselő-testület Szociális és Egészségügyi Bizottságának szerda reggeli ülése.

Napirend előtt Löfler Dávid kért szót. A Fidesz-KDNP képviselője azután érdeklődött, hogy egyes magánszemélyek milyen szerződések, megállapodások szerint töltik elektromos autóikat az önkormányzathoz tartozó közintézményekben. Példaként Hauser Pétert, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület képviselőjét említette, aki a Polgárok Házában lévő BFE-iroda hálózatára csatlakozva tölti rendszeresen a terepjáróját.

Válaszában Hauser Péter elmondta, havonta 20 ezer forint értékű irodaszert vásárol a Nevelési Tanácsadónak, ezért tölti cserébe ott az autóját. Hozzátette, erről írásos szerződése nincs, a tanácsadó vezetőnőjével állapodott meg róla szóban.  

Vágó Csaba, a polgármester kabinetfőnöke elmondta, az ügyet ők is észlelték és rövidesen vizsgálatot indítanak, legalább is a polgármesteri hivatallal kapcsolatban, miután a polgárok háza nem az önkormányzat fenntartásában van. Ezt kiegészítve Dr. Ritter Gergely, a bizottság BFE-s elnöke hozzátette, a Polgárok Háza fenntartója a Ceglédi Tankerületi Központ, a budaörsi önkormányzat egyfajta támogatásként biztosít ott a helyi politikai szervezeteknek irodákat.

Dr. Czuczor Gergely, a budaörsi Fidesz-KDNP elnöke az Arany Agancs kérdésére úgy fogalmazott, felháborítónak tartja az esetet. Mint mondta, várja a hivatal vizsgálatát az ügyben, mert szerinte akár az is kiderülhet, hogy az érintettek gyakorlatilag lopják az áramot, ami pedig már bírósági ügy.

Amint az ügynek újabb fejleményei lesznek, honlapunk tájékoztatást ad róla.