De hová tűnt Hauser Péter ?

Korábbi, a témával foglalkozó cikkünkben megígértük, amit valami fejlemény adódik a BFE-s képviselő, Hauser Péter ügyében, arról tájékoztatást adunk.

https://aranyagancs.hu/2024/06/de-ki-fizeti-a-szamlat-botrany-a-bizottsagi-ulesen/

Amint arról beszámoltunk a Szociális és Egészségügy Bizottság legutóbbi ülésén Löfler Dávid, a Fidesz-KDNP képviselője arról tett fel kérdést, hogy egyes magánszemélyek, köztük Hauser Péter, a Ceglédi Tankerület fenntartásában lévő Polgárok Házában milyen szerződés alapján töltik elektromos autójukat bizonyos közintézmények hálózatáról.

Az ülésen Hauser Péter azt válaszolta, hogy ő a töltési lehetőségért cserében  havonta 20 ezer forint értékű irodafelszereléssel „támogatja” a Nevelési Tanácsadó Szolgálatot. Mint mondta, erről szerződése nincs, mert „a Nevelési Tanácsadó” nem tud számlát adni”, de szóbeli megállapodása van erről a szolgálat helyi vezetőjével.

Nos, az ügy elég komoly felháborodást keltett Budaörs szerte. Hivatalos reagálás ugyan a Budaörs Fejlődéséért Egyesület részéről nem érkezett, ám egyik képviselőjük, a momentumos Farkas Benedek cikkünkhöz fűzött (ám azóta váratlanul letörölt) posztjában úgy fogalmazott, a BFE vezetői, Wittinghoff Tamás és Molnár Gábor rövidesen megkérdezik az ügyről Hausert és utána nyilatkozatot adnak majd ki. Farkas Benedek hozzátette, az ő politikai és magán véleménye az ügyről az, hogy ha „Péter csak egyszer is így töltötte fel az autóját, az is baj”.

A Farkas Benedek által ígért hivatalos nyilatkozat még nem született meg, de az mindenképpen beszédes, hogy az utóbbi két napban Hauser Péter nem jelent meg a BFE kampányrendezvényein és a szombaton készült csoportfotóról is hiányzik.

Nem hivatalos információink szerint az ügy a BFE-n belül is komoly feszültséget okozott. Magát megnevezni nem kívánó, de a BFE belső ügyeit jól ismerő informátorunk szerint még az is felmerült, hogy visszaléptetik a kínos ügybe keveredett képviselőjelöltjüket, Hauser Pétert.