A Tisza Budaörsöt is elérte, de nem áradt

Lezárt parkolók, fokozott rendőri jelenlét. E látvány alapján az ember azt gondolhatta, hatalmas tömeg vár majd rá a Templom téren péntek kora délután Magyar Péter budaörsi látogatásának időpontjában. Ám, ez korántsem volt így, hiszen csak a tér mintegy harmada telt meg várakozókkal.

Ez a várakozás pedig jócskán elhúzódott, az érintett ugyanis csak majd félórás késéssel érkezett meg a helyszínre, valamivel megelőzve a megszokott kis platós teherautóját. A tömegben túl sok ismerős budaörsi arcot nem igazán fedeztem fel. A többség vélhetően a környező településekről érkezett, sőt egy-egy ember kezében lévő tábla alapján arra is lehetett következtetni, hogy sokan együtt vándorolnak a Tisza párt elnökhelyettesével, országjárásának gyakorlatilag minden egyes helyszínére elkísérve őt.

Bár a Budakörnyéki tévé élőben tudósított az eseményről, a Wittinghoff Tamás által támogatott média többi része gyakorlatilag tudomást sem vett arról, még egy nyúlfaroknyi kis beszámolóra sem futotta tőlük. Igaz, a budaörsi közélet szereplői is tüntetően távol tartották magukat, egyedül Vágó Csabát, a polgármester kabinetfőnökét lehetett látni a tömegben fontos arccal sietni valahová. Egy politikai szervezet azonban jelentős létszámmal képviseltette magát, mégpedig a Budaörsi Vállalkozók Egyesülete, amely honlapján is jó néhány Magyar Péterrel közösen lőtt szelfivel emlékezik meg a rendezvényről.  

(A kép forrása: bve2002.hu)

Aztán maga a főszereplő is belekezdett, de hazudnék, ha azt mondanám, beszéde szikrákat szórt az égbe. Tulajdonképpen csak azt hallgathattuk meg újra, amit a médiumokban olvashatunk őt idézve nap, mint nap, És ami alig különbözik attól, amit a baloldali orgánumoktól, például a 24.hu-tól, vagy a 444-től hallunk hetek óta. Egy kis „Orbánozás”,egy kis Rogánozás, fenyegetőzés jobbra, balra, de igazából semmi konkrét vállalás.

Ezúttal talán csak annyival aktualizálva, hogy miután Magyar Péter épp abban a térségben volt, ahol Menczer Tamás az országgyűlési képviselő, az átlagosnál kicsit többet szánt arra, hogy be-beszóljon a Fidesz jelenlegi kommunikációs vezetőjének, újabb csatába kezdve kettejük hetek óta tartó verbális háborújában. Aztán a beszédnek szép lassan vége volt, az emberek szépen elszállingóztak az ennél nagyobb izgalmakat is átélt Templom térről. Aki pedig még egyszer ugyanezt végig akarta esetleg hallgatni, az mehetett tovább Érdre, a Magyar-roadshow következő állomására.