A nagy kivéreztetés-trükk – Szabó Gergő írása

A baloldalról tudjuk, hogy rafináltak, nem kicsit, nagyon. Dolgozni nem szeretnek, nem is nagyon tudnak, de ha csak beszélni kell a munkáról, akkor utánozhatatlanok. Mindenki ért valamihez, még a kommunisták is, hiszen ahhoz is kell tehetség, hogy a semmit be tudjuk csomagolni, sőt még szalagocskák is kerüljenek rá díszítésként. Az egyéb problémákra pedig elegendő a mutogatás, hiszen jól tudjuk, hogy kolbászból lenne itt a kerítés, ha nem lenne… Orbán Viktor!

A lóláb azonban nagyon sokszor kilóg, főleg akkor, ha vörös a színe. Az a baloldal, aki szavakban mindig a kisembereket támogatja, virtuálisan pedig önként áldozza fel magát, ha akár egyetlen nyomorban élő családnak segíthet, a valóságban már egészen másképp viselkedik, amit mindenki erőlködés nélkül észrevehet. Amikor Budapesten Karácsony Gergely arról beszél, hogy leáll a tömegközlekedés, nincs pénz már kenyérre sem a Városházán, majd hirtelen előáll a közösségi költségvetés bornírt baromságával, akkor érdemes jól figyelni. Szinte röhögni lenne kedve az embernek, amikor szembesül azzal, hogy a végső zombiapokalipszis félelmetes vacogásában a baloldali városvezetés hirtelen előránt 1 milliárd forintot, aminek sorsáról Budapest polgárai dönthetnek. De nem tudunk nevetni, csak a kezünk szorul ökölbe tehetetlen dühünkben. Ezek még mindig teljesen hülyének néznek minket, sosem változnak.

Pedig az ötlet zseniális, hiszen, ha már 500 vagy 1000 ember szavaz valami eszement ötletre, azt akár meg is valósíthatja a nagylelkű főpolgármester. Mert ő az emberek kedvében akar járni. Senki se legyintsen, mert rendkívül fontos dolgokról lehet szavazni, úgy, mint utcazene központok, graffiti falak, kerékpártámaszok és van még ott, ahonnan ezek az ötletek pattantak ki. A lényeg, hogy erre van 1 milliárd forint, a közel 1.7 milliós Budapesten pedig elég 500 takaréklángelme, akik egyszerre akarják megvalósítani életük hagymázas álmait, Karigeri pedig segít ebben. Ne felejtsük el, hogy közben csak úgy dübörög a kivéreztetés, már vér sem maradt az elhalt tagokban, de a vörös szív még kipumpálja magából azt a nyamvadt 1 milliárd forintot ezekre az elengedhetetlen projektekre.

De nem csak a főpolgármester és sleppje éli ki kommunista hajlamait, melyben mindent ígér és semmit sem ad a látványkonyhán kívül, hanem a baloldali vezetésű kerületek és azok a jobb sorsra érdemes önkormányzatok, ahol a híres baloldali összefogás irányít. Ezeken a helyeken reggeltől estig hullanak a könnyek, de közösségi költségvetésre azért jut pénz. Pedig némelyik önkormányzat megduplázta a bevételét, mégsem sikerül fejleszteni, komoly munkát végezni, mert az vélhetően nagyon fájna. Nem mellesleg érteni is kellene az építkezéshez, kellenének valódi vízió és persze szorgalom. Ez a facebook királyság kritériumai közé nem tartozik. De igazuk is van, mert milyen illúzióromboló lenne a tenyérkérgesítő kemény munka, amikor helyette csak elég egymás kezét fogni a napsütésben, mosolyogni és boldognak lenni, sokszor kimondva hangosan, hogy fogadjuk el egymást és szeressünk mindenkit. Kivéve azt, aki nem ért egyet velük. Mert ilyen a baloldal demokráciája.

                                                          Szabó Gergő, a PestiSrácok főszerkesztő-helyettese