Budaörs színei 2. – Egy újabb független civil szervezet

A BVE egy politikai és vallási szempontból is teljesen semleges szervezet, amely az egymás tiszteletén alapul és a közösség építése és fejlesztése a fő célja – így jellemzi magát honlapján a Budaörsi Vállalkozók Egyesülete. Ám, ez a honlap mostanában inkább másról árulkodik, olyanokról, amelyek legalább is kétségessé teszik ezt a bizonyos politikai semlegességet.

A budaörsi közélettel foglalkozók számára aligha ismeretlen a vállalkozók által alapított szervezet.  2002-ben jött létre a budaörsi vállalkozók által korábban alapított Budaörsi Ipartestületből és már az abban az évben tartott önkormányzati választáson két tagját, Budavári Györgyöt és Lux Lászlót delegálta is a képviselő testületbe. Négy évvel később még ezt is felülmúlták, hiszen Budavári mellett, Kovács Ida Mária és Romsics Sándor is mandátumot szerzett. E ciklusok során Budavári György személyében még az alpolgármesteri posztot is megszerezték. 2010 azonban már nem sikerült ilyen jól. Bár az egyesület minden körzetben indított jelöltet, végül senki sem került be a testületbe. Ezt követően pedig az egyesület egyfajta tetszhalott állapotba került, egészen úgy a 2020-as évek elejéig. Akkor egy budaörsi fiatalember, Gergely István vezetésével vált ismét aktívvá. Olyannyira, hogy az idei választásokra újra minden budaörsi körzetben sikerült jelöltet állítaniuk.   

Mint említettük, hitvallásuk szerint „teljesen semlegesek”, ám a honlapjuk (bve2002.hu) tanúsága szerint úgy tűnik, inkább a balliberális oldal áll közelebb hozzájuk. Több kép látható például a legnagyobb közösségi oldalon, ahogy éppen a momentumos Donáth Annával közösen gyűjtögetik az aláírásokat, miközben mosolyogva, életvidáman pózolgatnak.

Ám lehet, hogy ez csak egyfajta „futó kaland” volt az életükben, hiszen a legújabb képeiken már nem a mostanában akrobatikus mélyrepülésbe kezdő párt nagyasszonya, hanem Magyar Péter a főszereplő. Honlapjukon több olyan fotó is látható, amelyek a Tisza Párt vezérének budaörsi látogatásán készültek, sőt az egyesület néhány tagja pár romantikus szelfit is lőtt a baloldal legújabb reménységével.

Hogy ezek a fotók csak megint valamiféle „futó kaland” termékei, vagy valami „beutiful friendship” kezdete, még nem tudhatjuk. De június 9-éig talán választ kaphatunk rá. Arról azonban korántsem vagyunk meggyőződve, hogy ezt a táncot minden olyan választópolgár lelkesen követi majd, aki korábban megtisztelte aláírásával és bizalmával a vallásilag és politikailag teljesen független Budaörsi Vállalkozók Egyesületét.  Kérdés már csak az, hogy Budaörsön fog-e áradni a Tisza?