A „jól megérdemelt” baloldali jutalmak és prémiumok kora – Szabó Gergő jegyzete

Aki nem jól dolgozik, folyamatosan hibázik, nemtörődöm módon káoszt csinál, jár neki a jutalom, vagy ahogy mostanában a baloldali politikusok javítják a terminust: a prémium. Mert nem mindegy. Mi persze cincálgatunk, szőrszálhasogató módon belekötünk itt mindenbe, pedig csak el kéne fogadnunk az izzadtságcseppekkel borított baloldali munka kolosszális eredményeit.

Látnunk kell, hogy a „tisztességesen és szorgalmasan” elvégzett munka utáni békés fotelba süppedés, a megérdemelt jutalom és/vagy prémium boldog öröme jár az elvtársaknak. Így történik ez jelenleg a fővárosban is, ahol a csődközeli állapot dacára többszáz millió forint talált gazdára, elvégre Mártha Imrének kell még egy floridai luxusapartman és a többiek sem érik be sokkal kevesebbel. De ne legyünk igazságtalanok, a káoszt és a csődöt is el kell érni és jól kell csinálni, miért ne járna utána a prémium? Ez azonban nem elszigetelt eset, a baloldali önkormányzatok szerte az országban előszeretettel jutalmazzák magukat és stafírozzák ki a haverokat az el nem végzett munkát követően és a szemük sem rebben.

Van, aki simán kiutalja magának, vannak azonban sokkal profibb játékosok a sakktáblán, ahogy Wittinghoff polgármester is csinálja, aki annyira jól vezeti a várost, hogy a maximum prémium felső határát szabta ki magának szerényen, így félévente kiutal magának három havi bért a budaörsiek zsebéből. Milyen jó lenne így dolgozni mindenkinek, nem? Évente kétszer három havi prémium üti a markát, mert ez jár, ez kell, ez így jogos. Fordítsuk le másképp, mert tudjuk még forgatni a kést a sebben: minden egyes évért másfél évi fizetést kap. Persze, csak ha a célfeladatok teljesülnek. Ez pedig nagy bökkenő, mert az átláthatóság és a tisztesség jegyében a célfeladatokat Wittinghoff elvtárs és a baloldali képviselő-testület határozza meg saját magának, így biztosan sokat izgulnak fél év gürcölés után, hogy vajon kiutalható-e az újabb három havi jutalom.

Akiben felmerülne a kérdés, hogy hogyan lehet ilyen nyíltan és pimasz módon tömködni a saját zsebet akkor, amikor közben kivéreztetésről megy a vinnyogás minden alkalommal, az jobb, ha felismeri magában a fasiszta irigységet. Inkább lássuk be, hogy a zseniális városvezetés magasiskolája az, hogy miközben a gonosz kormány ellehetetleníti Budaörsöt, aközben a kemény munka által mégis telik a prémiumokra. A pöffeszkedő basa mindenképpen meg kell, hogy kapja a jussát, hiszen a sírásból gyorsan vad düh keletkezhet, és miközben a saját városának a kincsein trónol, azoknak, akik valóban megdolgoztak érte, még morzsát sem pöcköl le az asztalról. Ellenben szélesíti a pórnép ismereteit, hiszen 2020-ban Wittinghoff még adománygyűjtést is indított, mondván, a kormány ellehetetleníti Budaörsöt; ez az álságos akció pedig cseppet sem zavarta abban, hogy közben kiutaltasson magának három havi bért és a haverok sem jártak ám rosszul. Ne felejtsük: ezt követően Wittinghoffot simán megszavazták újból polgármesternek, így feltehetjük a kérdést, hogy ilyen gyorsan felejtenek az emberek, vagy nincsenek is tudatában annak az elképesztően arcátlan és hozzá nem értő városkormányzásnak, amit a baloldal művel.

Foglaljuk csak össze bátran: adott egy polgármester és kipróbált sleppje, akik csupán arra építenek Budaörsön, hogy jó régen a város élén állnak, tehát biztos jól végzik a munkájukat. Miközben az elfogadó és liberális, ex-SZDSZ-es Wittinghoff Tamás a városi televíziót az ötvenes évek módszereivel félemlítette meg, sztálinista mintájú pártlappal szennyezi a várost, amelyben minden az ő dicséretéről szól, még le is húzza a város lakóit, amikor adományt gyűjt az állítólagos kivéreztetés miatt. Ha ennyire nincs pénz, hogy futja ilyen gyakori és magas prémiumokra?  Mint ismert, egyesek bevették ezt az orbitális kamut, és több millió forint gyűlt össze, a kalapozás közben pedig a jóságos polgármester megjutalmazta magát és a haverokat több millió forinttal. Magyarul, az adományok a polgármestert gazdagították és úgy látszik, hogy ez a gusztustalan módszer nem is kelt akkora vihart, amekkorát érdemelne. Ezt a módit akarják a budaörsiek 2024 júniusa után is? Mert van kiút, csak legyetek bátrak és higgyétek el!

Szabó Gergő, a PestiSrácok főszerkesztő-helyettese