Kétéves az újjáalakult budaörsi Fidelitas – interjú Keller-Deák Kristóffal

A jól ismert, már-már elcsépelt, Winston Churchillnek tulajdonított mondás szerint, ha egy ember 30 éves koráig nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze. Ám, hogy a közhelyek sorát folytassuk, a kivétel mindig erősíti a szabályt, ilyenbe pedig itt Budaörsön is belefuthatunk. Mégpedig Keller-Deák Kristóf személyében, aki immáron két éve vezeti a nagyobbik kormánypárt ifjúsági tagozata, a Fidelitas helyi szervezetét és elmondása szerint, amióta foglalkozik a politikával mindig is a jobboldali, konzervatív értékrend állt hozzá közel.

Az érdeklődésem a konzervatív értékrend iránt mindig is egyértelmű volt, köszönhetően környezetemnek, barátaimnak.– meséli Keller-Deák Kristóf, amikor a kezdetekről faggatom.

Budaörsi vagy, de ha jól tudom, aktívan nem itt a városban kezdtél el politikával foglalkozni.

Igen, ez így van. Engem úgy 2014-15 tájékán kezdtek el érdekelni a hazai és a külföldi politikai élet hírei, eseményei. Ennek is köszönhető, hogy nemzetközi tanulmányok mesterképzésre jelentkeztem. Aztán az egyetemen találkoztam több, velem hasonlóan gondolkodó társammal. Velük kezdtünk el napi szinten foglalkozni, beszélgetni ezekről a kérdésekről. Így kerültem kapcsolatan a Fidelitassal és lettem a tagja a soroksári csoportnak, ahol öt éven át tevékenykedtem. Aztán 2021-ben Czuczor Gergely, a Fidesz budaörsi elnöke keresett meg azzal, hogy vállalnám-e a városunkban a Fidelitas csoport vezetését, hogy ezáltal egy aktív, a helyi hasonló értékrendet valló fiatalokat összefogó szervezet jöjjön létre. Így két évvel ezelőtt májusban én lettem a helyi Fidelitas elnöke.

Hogyan értékeled ezt az elmúlt két évet?

Mindenképpen élményekben gazdag és eredményes volt. Elnökké választásomkor mindössze öten voltunk, mára ez a szám kilencre bővült és már most is van néhány érdeklődő fiatal, aki nagy valószínűséggel még csatlakozni fog.  Igen lelkes, aktív a csapat, példaként említeném, hogy a tavaly országgyűlési választások előtt minden tagunk igen komoly munkát végzett a kampányban. Ott voltunk számos – akár országos, akár helyi jelentőségű – eseményen, részt vettünk az aláírásgyűjtésekben. Több rendezvényünk van azóta is, ezek rendkívül jó hangulatúak, ahol hasonlóan gondolkodó fiatalok találkoznak. Ezek pedig igen komoly összetartó erőt tudnak eredményezni. Akiket tehát érdekelnek a közéleti kérdések és szeretnének többet tenni akár a szűkebb, akár a tágabb környezetéért, vagy csak egy közösségre vágyik, ahol jól szeretné érezni magát hozzá hasonló fiatalok társaságában, annak azt gondolom, megfelelő színtér lehet ez az ifjúsági szervezet.

Szót ejtettünk a közelmúlt eredményeiről, de mivel lennél elégedett a közeljövőben. Mik a célok, tervek itt a helyi Fidelitas csoportban?

A létszám bővítése az egyik kiemelt cél. Már most jó eredményeket tudunk felmutatni és végig tekintve a tagságon a jövő is bíztató. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a helyi Fidesz szervezettel, segítünk, ahol tudunk. Voltak már saját rendezvényeink is, például Varga Ádámot (The Fair Right Vlog) hívtuk meg és beszélgettünk vele. Az ilyen típusú események számát szeretnénk még jelentősen emelni, ismert gondolkodók, szakemberek meghívásával, hogy aktuális közéleti kérdésekről, mindennapi életet érintő eseményekről beszélgessünk. Emellett további közösségi programokat is szeretnénk, hogy a csoport tagjai minél érezhessék, hogy ebbe a közösségbe tartoznak. Jövőre önkormányzati és EU-s választásokat lesznek, ahol mi is segíteni fogjuk jelöltjeinket helyben, ahogy azt tettük a korábbi választások során. A Fidelitas budaörsi csoportja egy olyan csapat, amely tele van aktív, segítőkész fiatalokkal! Ha te is szeretnél ennek a lelkes, nagyszerű csapatnak a tagja lenni, keress minket bátran!

                                                                                                                                         -fela-