Nyomoznak a botrányba fulladt Boris Brejcha koncert ügyében

Nyomozást rendeltek el a budaörsi Boris Brejcha koncert ügyében – írja az Index. A portál információi szerint a BRFK gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást.

Az augusztus 24-én, a budaörsi repülőtéren tartott rendezvény miatt több panasz is érkezett. Szemtanúk beszámolói szerint a szervezők alaposan megvárakoztatták a tűző napon a rendezvényre érkező, mintegy 15 ezer nézőt. A helyszínre bejutás kész kálvária volt, de a helyzet bejutva sem volt sokkal jobb.

A repülőtér árnyékkal nemigen rendelkező területe is rontott a helyzeten, a nagy melegben többen el is ájultak. Vízhez gyakorlatilag nem lehetett jutni, az ingyen osztott pillanatok alatt elfogyott, a büfé előtt pedig volt, aki majd másfél órát várakozott, hogy frissítőhöz jusson.  Összesen egyébként is csak négy italárusító sátor volt, amelyből az egyiket be is zárták.

Az Index beszámolója szerint a rendezvényt szervező Supernova Techno sajtómegkeresésekre nem reagált, a honlapján azonban több közleményt is megjelentetett.  Ezekben bocsánatot kértek a történtek miatt, és jelezték, hogy belső vizsgálatot rendeltek el. Ennek során pedig megállapították, hogy az egyik partner volt a felelős.

Mint megfogalmazták, „ez a kft. felelt a vendéglátásért, valamint annak teljes körű lebonyolításáért, beleértve a kiszolgáló személyzet létszámát. Természetesen a történtek fényében, a továbbiakban semmilyen munkakapcsolatban nem kívánunk állni ezen céggel, illetve a szükséges jogi lépéseket is megtettük- áll a cég közleményében.

A koncert miatt több lakossági bejelentés is volt, annak túlzott hangossága miatt. Budaörsön egy kilométeres távolságban például  70 decibel körüli zajt mértek, ami jóval meghaladja a Szigeten engedélyezettet. A koncertet este 10 órakor kellett volna befejezni, de csak később ért véget, miután több bejelentés is érkezett a 112-es segélyhívóra.

A BRFK közleménye szerint gyanúsítotti meghallgatás még nem történt az ügyben.