Budaörsi foci – centenárium győzelemmel

Győzelemmel ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját a Budaörs SC1924 csapata. Együttesünk az Érd csapatát fogadta és Balajti Ádám 88. percben szerzett góljával 1:0-ra nyert.

Az előjelek pedig nem voltak túl bíztatóak, hiszen a Budaörs zsinórban három bajnoki vereség után várta a meccset, az Érd ráadásul eddig igen meggyőző teljesítményt nyújtva a tabella második helyét foglalta el.

Ennek ellenére a házigazdák végig fölényben játszottak, több nagy helyzetet is kidolgoztak és végül az egykori junior vb-bronzérmes Balajti találatával otthon tartották a három pontot. Ő ezzel hét megszerzett góljával vezeti is a Budaörs házi góllövőlistáját.

Csapatunk így továbbra is a 10. helyet foglalja el a tabellán, de a hátránya már mindössze három pont a dobogó harmadik fokát elfoglaló Veszprém mögött. Az érdiek hátránya ugyanakkor nyolc pontra nőtt az első helyen álló Bicske mögött.

A budaörsiek október 6-án vasárnap 13 órától épp a listavezető bicskeiek vendége lesznek a 10. fordulóban.

A találkozót megelőzően ünnepi rendezvény zajlott az Árok utcai stadionban. Többek között pályára léptek az egykori budaörsi labdarúgók, beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester, Benkő Tamás a Megyei Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója és Módler László, aki a BSC labdarúgó szakosztályának volt technikai vezetője. Varga János nyugalmazott plébános pedig megszentelte a budaörsi foci emlékhelyét.

(Képek forrása: facebook.com)