Mosoly egy egész életre – Interjú Riedl Zsolttal, a Fogmester tulajdonosával

Riedl Zsolt

A Riedl-család 1992-ben nyitotta meg a Budapesti út 105. alatt található gyógyszertárat, amely rövid időn belül Budaörsön és környékén rendkívül ismert lett. Egészen 2019-ig a család felelt az üzemeltetésért, azóta pedig bérlemény formájában működik tovább a létesítmény. Nem maradt azonban családi érdekeltség nélkül az egészségügyi komplexum, hiszen Riedl Zsolt vezetésével 2006 óta a Fogmester várja a pácienseket a patika szomszédságában, és a várólista napjainkban már két és fél hétre rúg. A tulajdonos-ügyvezetővel a fejlesztési tervekről és a siker okairól beszélgettünk, hiszen a Fogmester elnyerte az Elit vállalkozások tagjának díját, valamint kizárólag ötcsillagos Google-értékelésekkel rendelkezik.

Hogyan jött a Fogmester ötlete?

1999-ben végeztem fogtechnikusként, akkor alkalmazottként dolgoztam egy nagyobb fogászati laborban, majd 2005-ben jött az ötlet, hogy szeretnék egy magánlabort indítani. Az akkori piaci helyzet megkívánta, hogy mindenféleképp praxislabort nyissak, tehát legalább egyszékes fogászati rendelő legyen mellette, ami ellátja a labort munkával. Ezenkívül természetesen külsős munkákat is végeztünk, de hála Istennek az idő folyamán annyit változott a helyzet, hogy önmagunknak dolgozunk, a labort teljes mértékben ellátja az itteni páciensek száma, és abszolút ki tudjuk elégíteni az igényeiket. Ezért 2017-ben már kétszékesre fejlődött a rendelő.

Ön fogtechnikus mesterként elsősorban az új technikák bevezetéséért felel, úgyhogy releváns a kérdés, hogy milyen következő fejlesztéseket terveznek?

Jelenleg a panorámaröntgen és az intraorál készülékek mellé egy mikroszkópot tervezünk vásárolni, hiszen a mikroszkópos kezelések még precízebbé teszik a gyökérkezelést, de igazából azt gondolom, hogy a lehető legnagyobb szolgáltatási palettát lefedjük, hiszen nagyon jó szakorvosaink vannak. Három-négy konzerváló fogász, egy gyerekfogász, egy fogszabályzó szakorvos, egy szájsebész, valamint a dentálhigiénikusok és az asszisztensek heti kétszer tíz műszakban állnak rendelkezésre. Most inkább a cégünk új profiljára, az orvos-kozmetikai ágra koncentrálunk, mivel a fogászat által elvégzett munkák után nagyon sok páciensüknek igénye van arra, hogy az ajkukkal kapcsolatos problémákat korrigálni tudjuk, ezáltal várhatóan ősztől komplett orvos-kozmetikai ellátások is elérhetőek lesznek nálunk a legjobb szakemberekkel és gépekkel. Ezek ugyanis is hozzájárulnak ahhoz, hogy az összkép olyan legyen, amit a páciensek látni szeretnének a tükörben.

Budaörsön kívül Budakesziről, Törökbálintról, sőt, Pest másik végéről is járnak Önökhöz páciensek, vajon mi lehet ilyen vonzó a számukra?

A sebészet nagyon fontos ága a fogászatnak, és mi itt helyben tudunk implantálni, kiműteni akár bölcsességfogakat is. További nagy előnyünk, hogy a betegeket nem küldözgetjük el röntgenfelvételre sebészi problémákkal, hanem az árajánlattól a befejezésig mindent egy helyen megkapnak tőlünk. Azért működik ilyen harmonikusan a komoly pótlások elkészítése és átadása, mert folyamatos a fogtechnikusi jelenlét. Minden orvos alátámasztja, hogy ha ott van mellette a fogtechnikus és ott van mellette a labor, akkor azonnal tudnak cselekedni, valamint helyben korrigálni tudják a problémákat. Így nem kell a beteget visszaráncigálni egy következő alkalomra, nem kell magyarázni, hogy most jól vagy rosszul sikerült a lenyomat, hanem azonnal kiderül, és lehet javítani, ez napjainkban felbecsülhetetlen. Végezetül nekem nagyon fontos, hogy az itt dolgozó kollegák-kolleginák magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, ezért rendkívül alaposan választottam ki őket, figyelembe véve a szakmai tapasztalataikat, a személyiségüket és a kommunikációs stílusukat. A magánszférában ugyanis elengedhetetlen, hogy a páciens megkapja azt a törődést, amiért minket választott, mivel számunkra a legnagyobb elismerés a pácienseink elégedettsége, visszajelzése, ez az, ami motivál minket immár 17 éve.

A korábbi Riedl Patikát a kilencvenes évek elején alapította Dr. Riedl Zoltán kutató gyógyszerész, és azóta is a budaörsi és környéki lakosság gyógyszerellátásának egyik jelentős résztvevője. A gyógyszertár az elmúlt években teljes ráncfelvarráson esett keresztül, és jelenleg Natura néven, megújult külsővel és belsővel várja a betegeket.