Különleges koncert egy különleges helyen – ünnepelt a Leopold Mozart zeneiskola

Október 1., a Zene Világnapja. A világhírű karmester, Yehudi Menuhin kezdeményezésére az Unesco Nemzetközi Tanácsának határozatának megfelelően 1975 óta ünneplik meg világszerte a zene világnapját.

Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói” – mondta Menuhin az ünnepnap kapcsán.

E Világnap volt az apropója a budaörsi Leopold Mozart zeneiskola különleges koncertjének, amelynek a Szőlősgazda Háza Budaörsi Református Templom adott méltó helyszínt.

A rendezvény ugyanakkor a színvonalas zenei produkciók bemutatása mellett jó alkalmat adott arra is, hogy kihirdessék és természetesen némi zenéléssel megünnepeljék az intézmény Év Tanára és Év Diákja díjazottjait.

A rendezvény Czakó Zoltán, a Szőlősgazda Háza vezető lelkészének bevezető gondolataival indult, majd a Leopold Mozart zeneiskola igazgatója, Soltész Anikó vette át a szót.

Az est folyamán megtudhattuk, hogy idén az Év Tanára díjat Fülep Márk, fuvola, furulya és kamarazene szakos, valamint az oboa és furulya szakos növendékeket oktató Farkas Anna vehette át.
Az Év Diákja díjat pedig két zongorista-növendék, Simon Anna és Kis Máté Benedek vehette át.