A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

A legfontosabb téma a magyar és az európai gazdaság helyzete és jövője volt – jelentette ki Gulyás Gergely a Geszten tartott kormányinfón.

A miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, az új helyzetben új válaszokra van szükség, de az európai válasz a kereskedelmi hidegháború, és ez nagy veszélyt jelent Magyarországra. Ez elzár minket a befektetésektől és a piacoktól is.

Maradjunk ki a kereskedelmi hidegháborúból, és maradjunk gazdaságilag semlegesek – tette hozzá.

Gulyás Gergely kiemelte, a cél, hogy a magyar gazdaság 3-6 százalék között növekedjen a következő években. Ezt konkrét programok segítik majd, ilyen a például a munkáshitel, a kkv-k támogatása, amellyel elősegíthető a gyors bérnövekedés elérés és méretugrás a kkv-knál és általában a vállalkozásoknál.

A miniszter ugyanakkor hozzátette, különösen a fiatalok számára a lakhatás biztosítása komoly nehézséget jelent, ezért programot hirdetnek kollégiumi férőhelyekre és a fiatalok lakhatására. Nagy Márton kapott felkérést erre, meg kell vizsgálnia a lakbérszabályozásra vonatkozó nemzetközi gyakorlatokat, beleértve az Airbnb-t. Benne van a csomagban a lakásépítés gyorsítása is – mondta Gulyás Gergely Geszten a kihelyezett kormányülés alkalmából tartott tájékoztatón.