Október 23. – Orbán Viktor a Millenárison

Budapesten, a Millenárison tartja ünnepi megemlékezését a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A 10.30-kor kezdődő rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Az ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja elnevezésű ünnepségsorozat október 22-én, kedden 14 órakor koszorúzással kezdődik az 1956-os Műegyetemi emlékműnél. Itt 15 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mond ünnepi beszédet.

Ezt követően 16 órakor fáklyás menet indul 2500 fő diákkal, korhű ruhába öltözött fiatalokkal, Csepel teherautókkal a Bem térre.

A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László házelnök szólal fel. Délután 17.35 és este 23 óra között a Külügyminisztérium épületét fényfestés díszíti.

Október 23-án a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program. Ezt követően 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót. A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz.

A 18 órakor a Müpában rendezett díszünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök mond beszédet.