Albérleti támogatás – havi 187 ezer forintot is kaphat, aki pályázik

Év végéig még van lehetőség albérleti támogatásra pályázni az álláskeresőknek. A kormány idén márciusban vezette be új programját, az albérleti díjak megugrása miatt segít az embereknek könnyebben lakást találni.

Az állami albérlet támogatás célja, hogy a lakhatási nehézségekkel küzdő, újonnan munkába álló álláskeresőket segítse. Bár nem sok idő maradt az igénylésre, hiszen a támogatás csak év végéig elérhető, még mindig van lehetőség pályázni, és ezzel havi 186 760 forintot kapni albérletre.

Az állami albérlet támogatás igénybevételéhez szigorú feltételeknek kell eleget tenni. Csak azok a regisztrált álláskeresők pályázhatnak, akik már legalább egy hónapja szerepelnek az álláskeresők nyilvántartásában.

Továbbá fontos, hogy a munkaszerződés és a bérleti szerződés megkötésének napjáig be kell nyújtani a támogatási kérelmet. Ez azt jelenti, hogy aki már munkába állt, de még nem kötött bérleti szerződést, az már nem jogosult a támogatásra.

Az álláskeresőnek legalább hat hónapra szóló, heti 20 órás foglalkoztatási szerződéssel kell rendelkeznie, és a munkavégzés helyének legalább 60 kilométerre kell lennie a lakóhelyétől. Emellett a havi bruttó fizetése nem haladhatja meg a 700 ezer forintot. Ha valaki ezeknek a feltételeknek megfelel, jó eséllyel pályázhat a támogatásra.

A támogatási kérelmet a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapján kell benyújtani, ahol „Kérelem lakhatási támogatás 2024” néven található meg az űrlap.

További részletek:

https://nfsz.munka.hu

(Képünk illusztráció)