Díjátadó a Városházán

Ünnepélyes keretek között adták át a Városházán az idei Budaörs Egészségügyéért Díjat, valamint a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmeket.

Elsőként 2005-ben, a budaörsi egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai és közszolgálati tevékenység elismerésére alapított díjat adták át. Ezt idén dr. Kőmíves Csilla kapta, aki 2017 óta dolgozik a Budaörsi Egészségügyi Központ gasztroenterológusaként.

Dr. Kőmíves Csilla Általános orvosi diplomáját 2006-ban szerezte summa cum laude minősítéssel. Belgyógyászatból 2012-ben, gasztroenterológiából 2016-ban tett szakvizsgát kiváló minősítéssel.

Endoszkópos vizsgálatok végzése terén nagy gyakorlatot szerzett a Szent Imre – , a Szent János-  és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház gasztroenterológiáján.

Nyolc év kórházi osztályos munka után a család érdekében a járóbeteg szakrendelést választotta, így került a Budaörsi Egészségügyi Központ gasztoenterológiai szakrendelésére. Kiemelt érdeklődési köre a táplálásterápia.

Tagja az Európai Mesterséges Táplálási Társaságnak (ESPEN) és a Magyar Mesterséges Táplálási Társaságnak, valamint a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának. Az egészség komplex megközelítésében, a szűrővizsgálatok fontosságában hisz.

Az elismerést a díjazott nem tudta személyesen átvenni, mivel, ahogy az a bevezetőben elhangzott, ő és családja is covidos lett, így nem tudott megjelenni az ünnepi rendezvényen.

Ezt követően került sor a a közoktatásért folytatott kiemelkedő szakmai tevékenység megbecsüléseként alapított Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmek átadására, amelyet idén hárman is átvehették.

Elsőként Károly Ildikó Erzsébet, aki 2000 óta dolgozik a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában matematika, fizika, illetve szerkesztő és ábrázoló geometria szakos középiskolai tanárként.

Károlyi Ildikó Erzsébet ez idő alatt három osztályt kísért végig osztályfőnökként az érettségiig. Matematika és fizika munkaközösséget vezet, tovább erősítve ezzel is a tantárgyak eredményességét. Több mint két évtizede fáradhatatlanul tanít, szolgálja szeretettel és példamutató oktatással az Illyést.

Kiemelkedő szakmai tudása miatt nagy tiszteletnek örvend mind a diákjai, mind a kollégái körében. A kevésbé motivált tanítványaiból is kihozza a maximumot, türelmesen, következetesen humorral oktatva. Tanítványai matematika versenyeken elért sikeres eredményei bizonyítják kimagasló tehetséggondozó munkáját. 2022-ben „Példaképem a tanárom” díjban részesült a Richter Gedeon és a Kutató Diákok Mozgalom közös pályázatán.

Másodikként a díjátadók Kovácsné Kóródi Zsuzsannát szólították, aki 2009 óta dolgozik gyógytestnevelőként a Budaörsi Csillagfürt – és a város több óvodájában is. Ahogy az a méltatásban is elhangzott személyisége, munkához való hozzáállása és elhivatottsága mindenki számára példaértékű. Munkája során kiemelkedő hangsúlyt kap a felzárkóztatás, a tehetséggondozás és a segítségnyújtás a különleges bánásmódot igénylő gyermekek integrálásában.

Szakmai elhivatottsága töretlen, folyamatosan képezi magát és belső továbbképzések szervezésével a kollégák számára is szakmai segítséget biztosít. Igazi csapatjátékos, aktív mozgatója az óvodai közösségnek. Magas szintű szakmai tudását minden óvodában kamatoztatja. Aktív tagja az Egészséges életmód és a Városi Mozgás munkaközösségének.

Évente több alkalommal tart bemutató foglalkozást a budaörsi óvodapedagógusok számára és szervezőként részt vesz a városi rendezvényeken, támogatva ezzel a program megvalósulását, valamint a gyermekek sikeres szereplését. 2022-ben regionális bemutatót tartott a Budapesti POK szervezésében. 2023-ban pedig az Új Köznevelés című újságban adott interjút arról a módszerről és kialakított programjáról, amely példaértékű lehet mások számára is.

Harmadikként a Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános iskola testnevelő és gyógytestnevelő tanára, Michelbergerné Kaiser Szilvia vehette át az emlékérmet.

Ő 1991 óta dolgozik a Mindszentyben, aktívan közreműködött az iskola alapításában, arculatának kialakításában. Különös hangsúlyt fektet munkája során az egészséges életmódra való nevelésre és e mellett a német nemzetiségi hagyományok őrzésére. Folyamatosan képezi magát.

Az iskola tanítványai német nemzetiségi táncot is tanulhatnak tőle, amelyet nagy sikerrel mutattak be a Lyra Dalkör Jubileumi ünnepségén. Szívügye a tehetséggondozás, a sportegyesületekben sportoló tanítványait mindig támogatja.

A Kolping mozgalom budaörsi csoportjának lelkes tagjaként a nehéz sorsú gyermekek és családjaik segítésében is részt vesz. Munkássága példaértékű, az intézmény és a diákok is mindig számíthatnak segítségére és támogatására.

A díjazottaknak gratulálunk!