Budavidéki Fesztivál-hétvége – Budaörs környéki programok

A nyár még a hétvégén biztosan kitart, rengeteg program közül választhatnak azok, akik otthon töltik a hétvégét. Most néhány budaörsi és a városunk közelében rendezett eseményről adunk egy kis ízetítőt.

A bor kultúra kedvezőinek ezúttal is érdemes ellátogatnia a főváros 22. kerületébe, ahol ezen a hétvégén kerül sor a megszokott, ezúttal már a 34. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválra. A programok, koncertek sora már pénteken este megkezdődik és egészen vasárnap estig tart. Emellett a megszokott kirakodóvásár, borkóstolók és bemutatók is várják az érdeklődőket.

A részletes program:

https://budafokiborfesztival.hu/

Aki egy kicsit sportosabb hétvégi elfoglaltságra vágyik, annak ajánljuk figyelmébe Törökbálintot, ahol szombaton, azaz szeptember 7-én rendezik az I. Törökbálinti Civil Sportnapot. A Bálint Márton Gimnázium parkolójában délelőtt 10-től várják az érdeklődőket sportbemutatókkal, kulturális programokkal, a gyerekeket légvárral, játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, különböző civil szervezetek bemutatkozásával.

A részletes program itt található:

https://www.torokbalint.hu/app/cms/TorokbalintApp/index?id=31&resource=Torokbalint%2FProgramok%2F2024%2F2409%2FCivilnap.pdf

Végül, de nem utolsósorban itt helyben, Budaörsön is izgalmas hétvége vár a fesztiválok szerelmeseire, hiszen szombaton kerül sor az Idesüss – Budaörs Napja fesztiválra. A helyszín a megszokott, a Szabadság út Károly király út és Petőfi Sándor utcai lezárt szakasza. A koncertek szombaton 10 órától kezdődnek, emellett vásári játékokkal, kézműves vásárokkal, budaörsi intézmények és civil szervezetek bemutatóival, rendezvényeivel várják az érdeklődőket. Például az igen látványosnak ígérkező úgynevezett „terményszőnyeggel”, amelyet a Budaörsi Kertbarátok Köre a Református templom előtti parkolóban alakít majd ki.

A részletes program: