Hír


„Ez nagy győzelem volt fiatalúr” – választásértékelő összejövetel Menczer Tamással

A hivatalos meghívó választás utáni kötetlen találkozóra invitálta a címzetteket, feladója pedig az a Menczer Tamás volt, aki ha nem is fölényesen, de a vártnál jóval magabiztosabban nyerte meg Pest megye 2. választókerületét az áprilisi parlamenti voksoláson. „Április 3-án sorsdöntő győzelmet arattunk Budakörnyékén! Nélkületek ez nem sikerült volna! A munka és a siker közös, most pedig a közös ünneplésre van alkalom” – állt a meghívó szövegében.

A szívélyes invitálást majd’ 350 ember fogadta el. A biatorbágyi Faluház udvarán bográcsos gulyásleves és sült kolbász várta az egybegyűlteket. A házigazda Menczer Tamás képviselő volt, aki egy meglepetésvendéggel is szolgált, mégpedig Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével. 

Mielőtt a meghívóban említett kötetlen beszélgetés és falatozgatás megkezdődött volna, rövid beszédet mondott Menczer Tamás, majd Kocsis Máté is. A frissen megválasztott fideszes országgyűlési képviselő rövid felvezetőjében ismételten köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzásegítette őt ehhez a győzelemhez, amelyet ő az egész választás egyik legnagyobb sikerének tart. Szerinte ugyanis előzetesen nem sokan mertek arra tippelni, hogy hozza a körzetet egy nála jóval régebben politizáló, ellenzéki kirakatember ellen. Példaként említette az egyik balliberális, választási jóslással foglalkozó internetes oldalt, amely még április 3-án is Szél Bernadettet jelölte meg várható győztesnek, mintegy 3,5 százalékpontos előnnyel. No, ehhez képest sikerült őt közel 1,5 százalékkal megelőznöm – mondta Menczer Tamás. 

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, az igazi munka csak most kezdődik, mert egyben kell tartani azt a tábort, amely rászavazott, illetve programokkal, értékes kezdeményezésekkel meg kell mutatni a most még kívülállóknak, hogy ez egy olyan közösség, amelyhez érdemes tartozni. Menczer Tamás hozzátette, hogy sikerének a párton belül is mekkora elismerése volt. A választások után néhány nappal a Parlamentben Orbán Viktorral találkozott, aki odament hozzá és csak annyit mondott: „Ez nagy győzelem volt fiatalúr”. 

Ezt követően a körzet új országgyűlési képviselője a Fidesz frakcióvezetőjének adta át a szót. Kocsis Máté kiemelte: meggyőződése, hogy Menczer Tamás sikeres lesz az új szerepkörében. Mint rámutatott, erre biztosítékot lát abból, ahogy Menczer Tamás eddig államtitkárként teljesít. Ezt követően némi választási értékelést kaphattak a politikustól az egybegyűltek. Április 3-án eldőlt, hogy Gyurcsány Ferenc „iszik vagy vezet” – fogalmazott. Szerinte ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezetője, a többi parlamentbe jutott párt csak a DK egy-egy tagozatának felel meg. Az LMP például a DK zöld-, a Momentum az ifjúsági, a Jobbik a fasiszta, a Párbeszéd a tengerentúli, a szocialisták pedig a Gyurcsány-párt nosztalgiatagozata – jelentette ki. 

Kocsis Máté továbbá aggasztónak nevezte a kampány hangvételét. Példaként említette, hogy korábban még sohasem fordult elő az, hogy valaki ellenfele gyerekeit támadja – az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azonban ezt megtette. Márki-Zay Péterrel kapcsolatban azt emelte ki, hogy már-már megsajnálta, amikor a választás estéjén egyedül, pontosabban csak a családja kíséretében kellett a színpadra állnia. A mi közösségünkben ilyen soha nem fordulhatna elő, sőt, ha veszítettünk volna, akkor Orbán Viktor mögé még annál is többen álltak volna, mint most a győzelmi beszédekor. Végezetül ő is köszönetet mondott az érintetteknek a választási kampányban való részvételükért. A Buda környékén élők megmutatták, hogy semmi sem lehetetlen. Nehéz helyzetből indultak és rengeteg munkájuk van Menczer Tamás és a Fidesz-KDNP győzelmében. Köszönjük nekik, nagyszerű képviseletük lesz az Országgyűlésben – zárta szavait.